לטבול עם רסטות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/03/19 12:11 ה באדר ב'

שאלה

הרב יש לי שאלה ואם זה לא מפריע אשמח לתשובה. אבל בכנות.

אני אישה נשואה דתייה אבל אני לא הולכת עם כיסוי ראש. לא משנה כרגע למה. אממה יש לי כמה ראסטות שאני לא מוכנה לוותר עליהם בשום אופן והשאלה כרגע היא מה אני עושה עם הטבילה. בפעם האחרונה שהייתי אכלתי סרטים כי הבלנית לא רצתה להטביל אותי .. ואז החלטתי לשאול את הרב מה אני אמורה לעשות.כי אם היא לא תסכים אני לא אבוא בכלל וזה חד משמעי .אני מקווה שאני לא נשמעת יותר מדי תוקפנית אבל זה ממש מרגיז ההתנהגות שלה.

תודה מראש ורד. צ.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ,אני רוצה לומר ייש"כ גדול ועצום על מה שאת עושה בכיוון של עבודת ה'.

אשרייך ואשרי חלקך!!

על פי ההלכה אסור לטבול עם ראסטות. מפני שהמשמעות של הטבילה היא שלא תהיה חציצה כל שהיא בינך לבין המים.

ומכוון שמקבץ של שיער ששזור יחד ודבוק יחד יוצר חציצה הרי שלא השגנו את המטרה של הטבילה. ועל כן כדאי מאוד להתיר את הקשרים ואת הראסטות לפני הטבילה ולשזור אותם מחדש אחר כך.

ואם זה לא ניתן והאפשרות היא רק לגלח את השיער ואת הרי לא תעשי את זה (אני מעריך...)

הרי שאם הבחירה היא בין לא לטבול או לטבול עם ראסטות ברור שאת יכולה לטבול כך בברכה והטבילה שלך היא כשרה!! (כמובן שלפני כן צריך לוודא שאין לכלוך או משהו שדבוק לשיער )

זו פסיקה לא כ"כ מקובלת בהלכה אבל במציאות שבה את נמצאת ניתן לסמוך על שיטת הרשב"א שמובאת בבית יוסף בהלכות טבילה . ולהכשיר את זה. ספציפית למקרה שלך!

בהצלחה גדולה,

עוזיאל אליהו,

.