ההבדל בין דברי הימים למלכים ב'

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 30/03/20 15:47 ה בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

איך זה שיש הבדל בין ספר דברי הימים ב' פרק ל"ג

לספר מלכים ב' פרק כ"א

כאילו בספר מלכים כתוב רק על החטאים של מנשה ובספר דברי הימים כתוב שהוא גם עשה תשובה ויש המשך ממש ארוך שאין במלכים.

איך זה יכול להיות??

ועוד שאלה איך מנשה מלך 55 שנה למרות שהיה רשע?

תודה רבה

תשובה

א. השוני בין שני הספרים משקף בעיקר את המגמות הרעיוניות שביקש המחבר של דברי הימים שהוא יותר מאוחר להנחיל לקוראיו .

התנ"ך אינו ספר הסטוריה אלא ספרשל מסרים ולכן הצגת ההסטוריה היא רק במסגרת הרעיון שאותו המחבר רוצה להנחיל.

יש עוד הרבה הבדלים בין הספרים והרבה קולמוסים נשברו על ההבדלים הללו , ועד יישברו.

ב. צדיק ורע לו רשע וטוב לו, זה לא חדש, הלא כן?