תרומה לקרן לאדמות ישראל

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/02/10 20:47 ג באדר התשע

שאלה

האם מותר לתרום לקרן לאדמות ישראל (העוסקת בגאולת וברכישת בתים בארץ ישראל ממקומות מועדים לפורענות בהם ישנה אוכלוסיה ערבית גדולה) ממעשר כספים, או שאין לעשות כן, כיון שמעשר כספים צריך לתרום דווקא לצדקה לעניים.

תשובה

שלום אריאל!

יש מחלוקת בדבר. יש אומרים שיש להפריש מעשר כספים רק לעניים, ויש אומרים שאפשר גם לשאר צרכי מצווה, ובין היתר למצוות ישוב הארץ.
למעשה נהוג לסמוך על הפוסקים שמתירים לתת את מעשר הכספים גם לשאר צרכי מצווה, אבל אם מקבלים בפרוש לתת את מעשר הכספים לעניים, לא נתן יותר לתת אותו לצרכי מצווה אחרים.
אם כן אתה יכול לתרום את מעשר הכספים שלך לקרן לאדמות ישראל, ובתנאי שלא התחייבת לתת דווקא לעניים.

כל טוב,

אורי.

המשיב אינו רב.