תלות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 06/06/10 09:56 כד בסיון התשע

שאלה

אני סובל מקצת תלות רגשית,

קודם כל רציתי לדעת איך מתגברים על משיכה לבני אדם מסוימים, אך זה אינו עיקר שאילתי אף שאשמח לקבל תשובה עליה.

עיקר שאילתי מופנית על משיכה לבחור מסוים באופן מוגזם, אני חושב עליו מידי הרבה ובעיקר מה שמפריע לי הוא הכמיהה למגע פיזי איתו, רציתי לדעת איך מתדברים על הדבר הזה, אז חשבתי שהפתרון היחיד הוא להתנתק באופן טוטלי, אך זה לא נראה פתרון מכמה סיבות, א. כיון שהוא בחברה שלי בשיעור שלי וכו' זה לא ילך, ב. הוא בחור מצוין בכל הענינים ואין שום סיבה שאני אפסיד קשר "נורמלי" איתו, השאילה א"כ היא לא איך מתנתקים ואיך מתגברים על ההרגשות אחרי הניתוק, אלא איך ממשיכים עם קשר, אבל הופכים אותו לקשר נורמלי ובריא, היינו גם היום הקשר נורמלי, אך בלב יש את הכמיהה והמשיכה וכו' וכו', השאילה היא איך מוציאים את זה, כי תחושת המשיכה הזאת והחוסר סיפוק התמידי המתלווה אליה הורג אותי, אמנם, אם הפתרון היחיד הוא התנתקות טוטאלית איישם אותה בלא בעיה, (אם היא תעזור, כי לדעתי ההתנתקות במידה מסוימת כיון שהרי אני אמשיך לחיות עם הבחור הזה כיון שהוא בחברה ובשיעור שלי לא כל כך תעזור ויכול להיות רק ביום אחד תתפרץ המשיכה במידות מוגזמות, אך על כל פנים אם זה הפתרון היחיד אז זה הפתרון) אך ארצה יותר לקקבל תושבה איך בכל זאת ממשיכים עם קשר אבל נורמלי ובריא בלי משיכות ותלות המלווים בחוסר סיפוק.

תודה מראש על ההתייחסות, אשמח לקבל תשובה כל שיותר מהר.

תשובה

בס"ד

שלום לך

ראשית אומר: התופעה שאתה מספר עליה היא תופעה קיימת והיא לא בהכרח מעידה על בעיה כלשהי או על בעיה בזהות המינית.

לפעמים מתוך הערכה מוגזמת למישהו, בגלל שהוא מוצלח, או מיוחד בעניין כל שהוא, זה יוצר קירבה ולפעמים משיכה.

צריך בעיקר לא להיכנס מזה ללחץ או למחשבות שיש לי בעיה כלשהי, הכי טוב היה להתעלם מכך, להתנהל כרגיל, ולא לחשוש. אם אתה מרגיש שלא תוכל להתעלם בתוכך מההרגשות הללו, אז אכן עדיף להתרחק.

נראה לי שאם הדברים ממשיכים, עדיף ללכת לייעוץ מקצועי.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל