תכלת

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/10/01 13:49 כא בתשרי התשסב

שאלה

אני לומד בישיבת כפר הרא"ה ושאלתי את ראש הישיבה מר"ן הרב צוקרמן שליט"א מה הוא חושב על תכלת והוא אמר לי שהוא לא שם אבל יש אפשרות לשים הייתי רוצה לדעת מה הרב חושב על זה

תשובה

ב"ה

מתניה שלום רב,

ראשית, אני חייב להתוודות בפניך שאני מטיל תכלת בציציותי, כך שתשובתי "נגועה" במעשי שלי. אתה מבין מכך, שאני רואה בזה ערך גדול. את כל המקורות בסוגיה זו תוכל לראות בכרך תחומין האחרון שם יש שני מאמרים מצויינים בנושא.

ככלל, לענ",ד יש לנו הזדמנות לקיים בהידור רב יותר מצווה המלווה אותנו כל יום, כל היום.

אז למה לא?

אכן, לפני שמתחילים ללבוש ציצית עם תכלת יש ללמוד את המקורות והשיטות להלכה כדי שיהיה בכך ביטוי לתהליך ערכי והלכתי ולא הסחפות אחרי אופנה ורצון להראות "יותר" צדיק.

בברכה,

שי