תיקון הכללי

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 27/04/08 23:31 כב בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!

לדאבוני אני חוטא לפעמים בהוצאת זרע לבטלה. רבי נחמן מברסלב אמר כי מי שיקרא תיקון הכללי עוד באותו היום יכול להיות בטוח שנמחק לו העוון.

אבל כשאני קורא תיקון הכללי אני לא מצליח לשכוח מהחטא במשך המון זמן, וכשאני לא קורא ומתעלם ממה שקרה אני שוכח מזה ומצליח להיות בשמחה ולהתרומם. אם אני קורא תיקון ושוקע בזה אני נכנס לעצבות.

מה לעשות? לשכוח מהחטא ולהמשיך הלאה, או לקרוא את התיקון?

תשובה

שלום וברכה,
עצתי לך היא להתעסק בתיקון השורש. אל תקרא את התיקון - תתקן.
חפש דברים רבים בעלי משמעות למלא בהם את זמנך על מנת שלא תיפול בחטא זה מתוך שעמום. למד יותר תורה, נצל את זמנך הפנוי לחסד, לתרומה לעם ישראל, לקרוב לבבות וכדומה.
התעסקות בלבדית בקריאת התיקון ללא צירוף של מעשים היא ריקה מתוכן ולא פלא שאתה חש לאחריה שאתה חוזר ושוקע בחטא.
אסור לשכוח את החטא כיוון שצריך לתקנו, אך הגרוע ביותר הוא לשקוע בחטא.
הרבה במצוות ובמעשים טובים כנגד כל חטא, וממילא תגלה שהחטאים מתמעטים ויותר אנרגיות מופנות לכיוון החיובי. כך תמצא יותר שמחה ולא תשקע במצולות החטא.
ברכה והצלחה,
רונן