שרות לאומי2

חדשות כיפה הרב משה קליין 04/02/02 03:02 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני שמנסטית באולפנת "צביה" בירושלים ורציתי לשאול את כבוד הרב האם מותר לי לשרת בבית ילד דתי (אשכלון) שבו אני ידריך בנים בכיתות י'-יב'? אני לא לבד אני נמצאת עם זוג דתי שעוזר ותומך בי. מבחינה הלכתית לילדים אסור לעשות משהוא שנוגד את ההלכה....

יש לי עוד בית ילד (פרדס-חנה) שאני מאוד רוצה להתקבל (לא קיבלתי תשובה) אבל שם הבוגרים זה כיתות ו'-ט' אני חיבת לצין שאני רוצה להדריך רק בוגרים בנים.מה אני צרכה לעשות כי אבי שה"י לא כל-כך רוצה שאני ילך לבית הילד באשקלון כי הבניםגדולים מדי אפילו שהוא בית ילד בין ההכי טובים בארץ (גם מבחינה דתית) תודה רבה!

תשובה

צריך להבדיל בין הדרכה שמטרתה ליתן מענה חינוכי בבית ילדים, לבין עבודה עם נערים בגיל זה היוצרת מציאות של כניסה לחדרים בשעת השכמה או הדאגה לכך שלא ילכו לישון בזמן ובצורה מסודרת.
עבודה חינוכית אפשרית בגילאים שכאלה וגם זה מתוך מידת זהירות אין קץ.
אך להיכנס לחדר להשכמה או לקראת שינה זו עבודה שאיננה מתאימה.
בית ילדים שחפץ בהדרכתן של בנות יעשה כל מאמץ על מנת ליתן אפשרות נאותה לשירות הבת.