שמירת נגיעה ממפגר/ת?

חדשות כיפה הרב משה קליין 01/03/02 06:44 יז באדר התשסב

שאלה

אני מתנדב במוסד לילדים מפגרים.

מה הם גדרי שמירת איסור נגיעה לגבי מפגרים?

מה נחשב דבר נצרך? האם חיבוק ילד הסובל מתסמונת דאון,הזקוק ל"חום" רב, נחשב לצורך?

מה עושים כשבאה מפגרת גדולה ומחבקת אותך? יש להתנגד (ואולי לגרום לה נזק נפשי)?

האם יש הבדל בין מפגר למפגרת ובין דרגות פיגור שונות?

תשובה

עבודה במוסד למפגרים קשה עד מאוד, שהרי שיבוש זה הקיים בהם בין "הרוחני" ל"גופני" הינו שיבוש שבהיעדרו אנו מודים לקב"ה "רופא כל בשר ומפליא לעשות" - "קושר רוחני בגופני".
איסור נגיעה קיים גם במפגרים וגם בכאלה שספק אם מבינים ענין זה.
"חום" אפשר להעניק גם באמירה, באכפתיות ולאו דוקא במגע.
בנות השירות הלאומי אינן יכולות להיות חלק מ"טיפול" בכל דרך של מגע גופני.
כאשר באה מפגרת גדולה ומחבקת אותך - צריך להפרד בנועם ובהחלטיות.
לא, אינני מבדיל בין דרגות פיגור בקשר גופני עם בן המין השני.
גם נשמות אלה הינם חלק מהמחנה שאמור להיות קדוש וטהור.
בברכת פסח כשר ושמח.