שמירת נגיעה וכו

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 06/06/10 09:29 כד בסיון התשע

שאלה

אני בחורה בת 18 שגדלתי בבית מסורתי-דתי אבל הולכים עם מכנסיים(לא קצרים) וחולצות עם שרוול קצר.

במהלך הכמעט שנתיים אחרונות די התחזקתי בדברים קטנים כמו קריאת שמע נטילת ידיים הלכות שונות בשבת (כמו איפור,מקלחת,מוקצה נייר טילטול וכו)וכל מיני תחומים אחרים ולבשתי גם לפעמים חצאיות.

היתה תקופה שנעצרתי בגלל כל מיני בעיות ואז גם הפסקתי להיות עסוקה בזה אחרי תקופה ניהיה לי חבר גדול ממני בשנה הוא בא מבית דתי לאומי הייתי עמוסה בהרבה תחומים די זנחתי את ההתעמקות בנושא אבלהמשכתי להקפיד על מה שכבבר התחלתי.

עכשיו אנחנו כבר 9 חודשים יחד וחזרתי ממש לרצות להמשיך במה שהתחלתי ושני דברים עיקריים שממש רציתי זה להפסיק ללכת לים מעורב ושמירת נגיעה.

סיפרתי לו על זה והיה לי ממש קשה והוא אמר שהוא רוצה שננסה.

עכשיו הבעיה שאני לא יודעת איך להתמודד , כי ייעצו לי ללא לנתק ישר אלא להתחיל בימים מסויימים בשביל להתרגל כמו שלמשל לא מומלץ "לקפוץ ישר למים" להתחיל ללבוש רק חצאיות וגולפים ולקיים את הכל מהכל כי זה יפיל וייאש.

אני מרגישה שאני צריכה הכוונה מה באמת כדאי..

סליחה שיצא ממש ארוך, אני אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

בס"ד

שלום לך

כל הכבוד לך על המאמץ והרצון להתחזק ולהתאמץ יותר בכל הנוגע להלכה ולאמונה.

אכן עצה טובה ייעצו לך להתחיל לאט לאט ומהקטן לגדול. תלכי לבקצב שאת מסוגלת להתמיד בו. אם החלטת על חצאיות תתחילי עם זה אבל בהתחלה לא כל ימות השבוע לאט לאט להוסיף ימים, וכשתרגישי בטוחה תחליטי על כך סופית.

לגבי נגיעה צריך להיזהר בזה, ולהחליט יחד שתומכים זה בזו כדי לעמוד בכך, ולבנות את הזוגיות שלכם בטהרה.

עוד הייתי מציע לך לנסות ולמצוא קשר קבוע עם רב שמתאים לשניכם, כדי להיות איתו בקשר קבוע של ליווי בתחילת הדרך.

בהצלחה