שם לתינוק

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 01/03/11 13:09 כה באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

לקראת הולדת בננו (אחרי בת) אנו מתלבטים בין מס' שמות אך לא בטוחים במשמעותם. אשמח אם תוכלו להאיר את עינינו.

השם נדב, האם חיובי (בתנ"ך מוזכר כמלך עובד ע"ז.

השם עופר ואחרון יובל.

תודה רבה רבה,

רוני.

תשובה

שלום רוני,

שתהיה לידה קלה ומוצלחת בע"ה.
שלושת השמות יפים וחיוביים.

על השם נדב: http://roshy.org/shut/show.asp?id=9065

העופר מופיע בתנ"ך כחיה וכמשל לקב"ה בשיר השירים, "דומה דודי לצבי או לעופר האיילים..."

יובל מופיע בתחילת בראשית כ"אבי כל תופש כינור ועוגב", וגם מילה נרדפת לנחל קטן. "ברוך הגבר אשר יבטח בה' והיה ה' מבטחו. והיה כעץ שתול על פלגי מים, ועל יובל ישלח שרשיו..."

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב