שם לתינוקת

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 03/01/11 13:52 כז בטבת התשעא

שאלה

קראתי לבת שלי דניאל-שירז. אני כל הזמן שומעת שאלות כגון: עשיתם שאלת רב ? זה שם לא טוב וכו..

מבקשת מאוד לשמוע האם השם הוא שם לא טוב, ומה עליי לעשות ? כמו כן לחמי קראו דניאל והיה אדם צדיק מאוד ונפטר בשיבה טובה. בלי שום קשר קראנו בשם זה, האם זה בעייתי ? תודה רבה

תשובה

שלום חגית,

אין לקרוא לבת בשם של בן, כגון אברהם ויצחק. שמות שנועדו לשני המינים, כמו שמחה ויונה, נהגו לקרוא בהם לבנים ולבנות בלי שום חשש.

נראה שהשם דניאל התקבל גם כן לבנים ולבנות, כמו חן ושרון.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב