שם לבן רועי אוריה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/09/20 14:29 יז באלול התשפ

שאלה

כבוד הרב, שלום רב!

אני ב"ה בהריון עם בן. לאורך ההריון ראינו ב"ה ניסים מאת ה'. והייתי רוצה לבחור לו שם שמבטא תודה.

רציתי לשאול את הרב האם השמות אוריה (עם חולם) או רועי הם שמות טובים?

כמו כן, מה מומלץ יותר?

תשובה

לשואלת שלום

בשעה טובה! מאחל לכם שתחוו חוויה מרוממת ושמחה. ויהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.

בעניין בחירת השם, חשוב לדעת ששמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה 'שֵם' בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה. שמו של האדם משפיע על מהותו ותכונותיו. יוצא מכך שיש עניין גדול בבחירת משמעות חיובית לשם הילד.

אוֹריה פירושו: האור של ה´ (אור – יה). או: האור שלי זה ה´ (אורי – יה). שם זה מבטא את הביטחון בבורא עולם שמדריך אותנו בדרך, ומשגיח עלינו בכל רגע ורגע. ישעיה קורא לעם: "בֵּית יַעֲקֹב, לְכוּ וְנֵלְכָה בְּאוֹר ה´ "!.

רועי פירושו: המנהיג שלי. מבטא את תפיסתנו לפיה כל דבר שקורה בעולם הוא מונהג, אין מִקרה. אבינו שבשמיים מתבונן ומנהיג אותנו באהבה כרועה את צאנו. דוד התפלל: "מִזְמוֹר לְדָוִד ה´ רֹעִי לֹא אֶחְסָר".

שמות נוספים המבטאים הודיה לה´: יהוּדָה ,הִלל.

כל השמות הם טובים ובעלי משמעות חיובית.

נוסף לכל אשר כתבנו- יש לשקול את ההשלכות החברתיות של בחירת שמות, בהתאם לסביבה בה אתם נמצאים.

לסיום, האר"י הקדוש אומר שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

בהצלחה רבה.