שלום רב,

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 04/03/10 19:19 יח באדר התשע

שאלה

שלום וברכה ,

רציתי לשאול למה אומרים "בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל"?

ועוד שאלה למה בברכת המזון תמיד מזכירים את הגברים ז"א.."את בעל הבית..את ילדיו " ולא מוזכר הנשים?

תשובה

שלום.
אפשר לעיין בדברי רש"י בהסברו על הכיור (שמות ל"ח, ח') ד"ה "במראת הצובאות". כמו"כ ניתן לעיין בדברי רש"י לשמות ב', א', ד"ה "ויקח את בת לוי".
לגבי שאלתך השניה, אכן אין כל בעיה להוסיף "ואת בעלת הבית הזה" אלא שכאשר מברכים את הברכה בקול ישנה בעיה של צניעות שגבר יברך לאשה בפרהסיא, ולכן, ככל הנראה לא הוסיפו את הנוסח במפורש בברכה.
בשורות טובות.