שינה עם ההורים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 01/04/07 09:46 יג בניסן התשסז

שאלה

חברה שלי ספרה לי שהבן שלה ישן איתם עד היום. הוא בן תשע וחצי. הוא לא ישן איתם קבוע, אבל לפעמים בלילה הוא מתעורר ובא לישון איתם. מדובר על ילד גבוה ומגודל. וכשהיא אמרה לי את זה, זה היה נשמע לי בעייתי מבחינה הלכתית, אך לא אמרתי לה כלום, כי אני לא בטוחה. יכול להיות שרק לי זה נשמע לא טוב.

מצד שני, אני יודעת שהם משפחה דתית חזקה, והם לא יעשו דברים לא בסדר מבחינה הלכתית.

לכן רציתי לדעת, האם זה באמת בסדר?

ואם לא - האם עלי להעיר את תשומת לבה לכך?

מאיזה גיל זה בעייתי לילד (בן או בת, כי גם הבת שלהם בת 7 ישנה איתם וגם הילד הקטן)?

האם יש גיל שממנו זה לא צנוע לישון עם ההורים?

תשובה

שלום
אכן אין להנהיג שילדים ישנו עם הוריהם מכל בחינה שהיא, ולאו דווקא הלכתית ויש לנהוג בפרישות דרך ארץ כאשר הילדים כבר קולטים ורואים , כבר מגיל שנה שנתיים( דרכי טהרה פרק כג' )
אם ביכולתך לשוחח עימה באופן שדברייך נשמעים - כן יטב

בברכה
אלישע פיקסלר