שבע ברכות ע''י נשים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/02/10 19:26 ג באדר התשע

שאלה

שלום!

האם מותר לבנות להגיד 7 ברכות? לא בחתונה עצמה אלא באחד מהימים בשבוע שאח"כ.

תשובה

שלום רב!

אני לא בטוח לחלוטין מה כוונתך בשאלה. אם כוונתך היא לשאול האם כאשר יש מניין נשים אפשר לברך שבע ברכות אז התשובה היא לא. כדי לברך שבע ברכות צריך מניין של עשרה גברים.
לגבי ברכה של אישה כאשר יש מניין של גברים נחלקו האחרונים האם אישה יכולה לברך, ומי שרוצה יכול לסמוך על המתירים. כל זה אמור בשבע ברכות שלא בחתונה, כאשר מדובר בחתונה עצמה נראה שאישה לא יכולה לברך.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.