שאלות בנושאים שונים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 11/05/10 14:28 כז באייר התשע

שאלה

לק"י

שלום רב ,

יש לי שתי שאלות בנושאים שונים שמטרידות אותי והייתי שמחה לקבל עליהן תשובה .

1. מדוע אסור להתקלח בשבת ? על איזה אב מלאכה עוברים בדיוק ?

2. מצד אחד ידוע שיש לבטוח בקב"ה - שכל דבר הנעשה לנו הוא לטובה , אין דבר שקורה לחינם והכל לטובתנו . נכון שברוב המקרים אין אנו מבינים איך ומדוע ? אך זהו הקסם שבבטחוננו בה'.

- אם כן , מצד שני - מתי והיכן מגיע עניין השכר והעונש ? לא ייתכן שלעיתים באים עלינו ייסורים פשוט כדי להענישנו על חטאינו ?

אשמח אם תבהירו לי את העניין .

תודה בה מראש .

שתזכו להמשיך ולזכות את הרבים !

תשובה

1. יש גזרה של חז"ל לא להתרחץ בשבת משום שפעם היו מחממים את המים באיסור בשבת.
וחוץ מהגזרה יש בעייה אמיתית בשימוש במים חמים בשבת שהרי בזמן שאת מוציאה מים חמים נכנסים מים קרים והם מתבשלים ע"י המים החמים . אומנם יש שמתירים להשתמש בדיד שמם . אבל בכל מים חמים שמתחממים ע"י חשמל או סולר וכד' אסור להשתמש בשבת אם הם בחום של 45 מעלות ואפילו אם החשמר מכובה.
יש בעיות נוספות של שימוש בסבון ושל חשש לסחיטת שיער וסחיטת הבגד.
במקום צער גדול מותר להתרחץ במים פושרים מדוד שמש.