שאלה דחופה שממש חשובה לי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/10/10 15:35 יב בחשון התשעא

שאלה

שלום הרב חזרתי בתשובה לפני שנתיים... ושידכו לי מישהו לפני עוד מעט 3חודשים

אחרי הרבה מאוד בירורים אנחנו יודעים שאנחנו רוצים להתחתן בעזרת ה' בלי נדר.

יש ליעליתי לארץ לפני כמה שנים ההורים שלי גרושים.... וכל אחד גר במקום אחר אמא בבלגיה ואבא בארצות הברית

אבא שלי הכיר את דביר(הבחור) ואני ואמא שלי היחסים שלנו מאוד מורכבים ותמיד אני נוטה לרצות ולעשות דברים כדי לרצות את האחרים במקרה הזה את הורי...

אבא שלי ברוך השם קיבל אותו ובירך אותנו

אמא שלי בעקבות היחסים הלא הכי טובים שלנו לא מוכנה בכלל להכיר אותו

ואני תמיד מחכה לאישור ממנה......גם בגיל 25ומפסידה הזדמנויות הרבה פעמים בחיים שלי

אני חייבת לציין שאמא שלי בחרה חיים אחרים לגמרי הוריי לא דתיים אבא שלי מסורתי. ואמא שלי גרה עם אישה...

מה עליי לעשות?אני יודעת שצריך לכבד אב ואם אבל האם אני צריכה לחכות לאימי??

אני יודעת שהוא הבחור שאני רוצה להקים איתו בית יהודי בארץ ישראל....

אשמח לעזרה

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום לך.

אני שמח שפנית, מפני ששאלתך חשובה מאד.
כיבוד אב ואם נוגע לכבודם של ההורים, ולא לחייהם של הילדים. השאלה עם מי להתחתן איננה נוגעת לאמא שלך, ההחלטה בידייך, ובידייך בלבד.

הכלל הזה נכון לגבי משפחה נורמטיבית שבו ההורים גרים יחד ושומרי מצוות, גם אז כיבוד הורים נוגע לחיים שלהם, ולא לחיים של הבן או הבת.

במקרה שלך, כשהאם חיה בצורה אותה היא בחרה שלא על פי תורה, על אחת כמה וכמה שאין היא יכולה להחליט אילו חיים תבחרי את.

תמיד טוב להיוועץ בהורים, תמיד נשאף שהיחסים יהיו טובים ועמוקים, אבל הבן או הבת בוחרים את חייהם, ואין להורים זכו בחיי ילדיהם.

תזכו לבנות בית נאמן בישראל בשמחה ובאהבה.

הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמי-אל