קריאה בכף יד

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/11/02 14:00 טו בכסלו התשסג

שאלה

האם מותר לעסוק בתורת הקריאה בכף יד לפי ההלכה?

תשובה

חכמת הפרצוף וקריאת היד, ושפת הגוף הן חכמות יקרות אך לא כל אחד יכול לגשת ולהתעסק בהן.
היום יש קצת "זילותא" בענינים כאלה וכל אחד מרשה לעצמו לומר דברים הרבה.
בכלל רצוי להתעסק בתורת הקריאה בתורה ולא בתורת הקריאה בכף היד.
ומה גם שיש לאנשים משיכה ל"מיסטיקה" ו"קבלה מעשית"
ומה גם שבזוהר הקדוש (תקוני זוהר פט.) כתוב ששם ה' נקרא על כף יד האדם.
ובספר "פרדס רימונים" הרחיב באור על גוף האדם בכלל וכתב שכל העולמות רמוזים באדם:
"כי גוף האדם – עם היותו גשם עכור, כולל הכל עליונים ותחתונים"
ואין כדאי ואין ראוי שמי שלא בא בסוד ה' ואינו בקי בחכמת האמת מפי מקובל אמיתי וירא שמים שיתעסק בדברים כאלה.
הנח לאצבעות ולכף היד, ועסוק בתורה כף אחת – עשרה זהב שקלה בשקל הקודש – תורת החיים כמדתנו מפי עליון ניתנה.