צניעות

חדשות כיפה הרב משה קליין 26/02/02 18:15 יד באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב משה קליין!!

ברצוני לשאול את הרב שאלה:

מה הם כללי הצניעות?

לא ללבוש חצאיות קצרות אך אחרי הברכיים?

ללבוש חולצה אחרי המרפק?

גם אמרו לי שבנות בבית יעקב- מחיבים אותם ללכת עם חצאיות שעוברות את הברכים (כמובן) אך גם חצאיות ארוכות אסור אלא שלושת רבעי כך שיראו את הנעל ולא יראו את הברכיים. מה הטעם?

אני לא מבינה- לפי דעתי חצאיות ארוכות אין בהם שום רע ואף טוב יותר. וגם מה הבעיה בחצאיות גינס? אם הם ארוכות וצנועות? אני באולפנה הולכת כך- וכולן הולכות כך ונראה שראש האולפנה מרוצה ולא מפריע לא בכלל!!

סליחה על השאלות הרבות ואשמח אם תענה.

שני.

תשובה

צניעות וטהרה בישראל הינם מן העקרונות המקודשים עליהם נשענה האומה הישראלית מדור לדור.
דומני, כי בספרו של הרב שמואל כץ - "קדושים תהיו", תקבלי אוסף מרתק של מקורות ורעיונות בנושא זה. כמו כן מומלץ ללמוד את ספריו של א.ב. אלינסוןזצ"ל - שם הינו מביא אוסף גדול של מקורות הלכתיים - על פרטי המחלוקות בינהם.
כעקרון , ההלכה קבעה גדרים של מידות גם בשרוול וגם בחצאית - ואנו צריכים לעשות ככל יכולתנו לשמור על קלה כבחמורה.
בכל מקום ודאי ראש האולפנה מוסר נפשו על החינוך ושוקל כל "שכר מצווה כנגד הפסדה" מה לומר ומה לא לומר וכיצד.
הנהוג ב"בית יעקב" וודאי אינו מחייב אותו. אנו מחויבים להלכה הפסוקה והרוצה להחמיר - תחמיר.
דווקא בדור מורכב של בעיות קשות בצניעות, עלינו להתחנך שבעתיים והרוצה להיטהר מסייעין בידו.
בברכת פסח כשר ושמח.