צניעות וגמ''ח

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/01/11 01:40 יב בשבט התשעא

שאלה

לאחרונה ב"ה זנחתי לחלוטין את המכנסיים ועברתי באופן מוחלט לחצאיות, זה היה תהליך ארוך אבל אני שלמה איתו לחלוטין ומרגישה נפלא עם הצניעות החדשה שלי.

עכשיו עולה השאלה מה לעשות עם המכנסיים שנותרו? מחד גיסא - אני לא אלבש אותם שוב ולכן אין טעם לשמור אותם כאן, אני גם לא רוצה חלילה להגיע למצב שבו יצר הרע ישתלט עליי ואני אתפתה לחזור למכנסיים ולכן חשבתי לתרום אותם וזהו

מאידך גיסא - האם בכך שאני תורמת אותם אני לא מחטיאה נשים אחרות? אם בכל מקרה אותן נשים לובשות מכנסיים ואולי אין באפשרותן לממן ולקנות לעצמן, האם לא עדיף לתת להן מאשר לזרוק? או שמא במקרה הזה הצניעות חשובה יותר מהתרומה?

אני מתנצלת אם השאלה נשמעת טריוויאלית, אך לצערי אני עדיין בתחילת דרכי בתשובה ואין לי את מי לשאול (משפחתי ומשפחת בעלי חילוניים לחלוטין)

תודה רבה.

תשובה

שלום נדיה,

יש מדרגות רבות בצניעות ע"פ התורה, ומתחת לכל ההלכות - צניעות אנושית, להיות לבושים ולא עירומים. נתינת בגדים לעניים היא לא מצד הלכות צניעות, אלא מצד החסד והצדקה, "כי תראה ערום וכיסיתו".

נשים שבגדיהן קרועים ובלויים, המכנסיים שלך יהיו תוספת מבורכת לצניעותן. "דרך ארץ קדמה לתורה"

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב