סתירה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/08/07 15:39 יז באב התשסז

שאלה

בס"ד

אני חוזר בתשובה כבר שנתיים...רציתי לשאול מה פשר הסתירה ב בבראשית, ז' ב' נאמר: "מכל הבהמה הטהורה תקח לך שבעה שבעה איש ואשתו ומן הבהמה אשר לא טהרה היא שנים איש ואשתו"* לעומת זה בפסוקים ח'-ט' נאמר: "מן הבהמה הטהורה ומן הבהמה אשר איננה טהרה ומן העוף וכל אשר רמש על האדמה. שנים שנים באו אל נח אל התבה זכר ונקבה כאשר צוה אלהים את נח". ובכן, הסתירות בגוף הסיפור בולטות ביותר.

תשובה

שלום לך,
עיין בפרשני התנ"ך שעמדו על כך.
כגון, רש"י בפסוק ט ורמב"ן בפסוק כ.
בברכה,
אריאל פריש