ספירת העומר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 16:39 ד באדר ב'

שאלה

בספירת העומר יש יומיים בהם חל ראש חודש אייר. האם מותר אז להיות בשמחות ולשמוע מוזיקה?

תשובה

שלום!

אין הבדל עקרוני לגבי שמחה ושמיעת מוזיקה בין ר"ח אייר לשאר ימי הספירה שנוהגים בהם מנהגי אבילות.
הדבר תלוי בשאלה באיזו שמחה מדובר, אם מדובר בשמחה של מצווה כגון הכנסת ספר תורה שנוהגים לשיר ולשמוח בה - הדבר מותר. אם תפרט מעט יותר לגבי אופי השמחה יהיה ניתן לענות ביתר דיוק.

כל טוב
יאיר