נר ראשון

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 22/11/15 14:36 י בכסלו התשעו

שאלה

10199# קראתי שמי שמדליק את הנר חנוכה הראשון בבית הכנסת בין מנחה לערבית, צריך לחזור לברך בביתו, אך אינו צריך לברך שוב ברכת שעשה ניסים וברכת שהחיינו (אלא אם כן צריך להוציא את אנשי ביתו ואז צריך לברך שוב ברכת שעשה ניסים וברכת שהחיינו, אז החידוד הזה רלוונטי יותר לאדם רווק).

השאלה: האם אדם רווק ששמע ברכת שעשה ניסים וברכת שהחיינו בבית הכנסת גם פטור מברכת שעשה ניסים ומברכת שהחיינו בהדלקת נרות בביתו, או שעליו להגיד ברכת שעשה ניסים וברכת שהחיינו למרות שכבר שמע אותה בבית הכנסת מפי המברך?

תשובה

אין הבדל בין רווק לנשוי. אם הוא רווק המצוי בבית לבד ושמע את הברכות בבית הכנסת אינו מברך שוב ברכת שהחיינו. ורק אם הוא מוציא אחר שלא שמע ברכה זאת, מברך.