נטילת ידיים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 17/10/10 15:17 ט בחשון התשעא

שאלה

לפעמים אני מתעוררת מוקדם בבוקר (נניח בשעה 5:00) נוטלת ידיים, מברכת, ונכנסת לבית הכיסא ומברכת אשר יצר ביציאה. ואח"כ חוזרת לישון וקמה שוב אחרי בערך שעתיים ולפעמים יותר.

שאלתי היא כזאת: האם אני צריכה ליטול ידיים גם בפעם השניה שאני מתעוררת, ואם כן, לברך?

תשובה

בס"ד

שלום לך

אם כשאת קמה בחמש בבוקר, את מראש מתכוונת להמשיך ולישון אחר כך, אין צורך ליטול ידיים או לברך.

וכשאת מחליטה לקום מאוחר יותר, והולכת לשרותים תכווני בברכת אשר יצר לפטור את השרותים שעשית במהלך הלילה.

בברכה

הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמיאל