משפחות כהונה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/08/10 03:29 יג באלול התשע

שאלה

שלום,

שם משפחתי הוא אזולאי, ומאבי נודע לי כי אנו גם משתייכים למשפחת הכוהנים.

אבי לא נהג ללכת לבית הכנסת ואני בשנים האחרונות הולך בשבתות.

לפני שמעלים לספר תורה, הרב מוודא שאין כהן בבית כנסת בכדי להעלות מתפללים.

קראתי בספר ויקרא פרק כא פסוק ז על המצוות לכוהנים ואיסור לקיחת אישה זונה וחללה.

מהם החובות שלי כבן אזולאי?

אני חייב בנשיאת כפיים בברכת כוהנים?

זה חשוב לי מאוד מאחר וכיום אני מוגדר כחילוני ומקיים מעט מצוות. הידיעה של שיוך משפחתי לכהונה, תחזק אצלי משמעותית את כל הליכותיי.

אודה לתשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום לך

אכן זכית להיות ממשפחות בני הכהנים, וזו זכות ואחריות.

בימינו כיוון שאין לנו מקדש לצערינו, הרבה מאד ממצוות הכהונה לא חלות למעשה.

אבל ישנם כמה מצוות שאכן נוהגות:
1. ברכת כהנים - כהן נושא את כפיו ומברך את העם בתפילות שחרית ומוסף.

2. כהן עולה ראשון לתורה, ראשון לזמן בברכת כהנים, התורה אומרת "וקידשתו" - יש עלינו מצווה להקדים ולכבד את הכהן להיות ראשון.

3. זהירות מכניסה לבתי קברות - הכהן צריך להיות טהור וקדוש ולכן אין הכהנים נמצאים במחיצתם של מתים, כלומר אסור לך להיות תחת קורת גג אחת עם נפטר או בבית קברות.

4. שמירת הייחוס - נישואין. כהן לא מתחתן עם גרושה, עם גיורת, או חללה וכדו'.

אלו בעיקר הדברים שכהן בן ימינו עושה או נזהר.
בכל בית כנסת יש כהנים היודעים את תפקידם, ואני מציע כי תיגש לבית הכנסת הקרוב אליך, ומתוך הכרות עם כהן הנמצא שם תוכל לבסס יותר את ידיעותיך בנושא.

בהצלחה