מסכת סנהדרין ומלחמת מצווה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 15/02/10 09:48 א באדר התשע

שאלה

כבוד הרב שלום רב

בעקבות לימוד הדף היומי התעוררה שאלה

כתוב במסכת סנהדרין דף ב עמוד א:

ואין מוציאין למלחמת הרשות אלא על פי בית דין של שבעים ואחד ומפרש רש"י : במלחמת הרשות. כל מלחמה קרי רשות , לבד ממלחמת יהושע שהיתה לכבוש את ארץ ישראל.

האם כבוד הרב סובר שבימינו יש חובת גיוס לצה"ל משום מלחמת מצווה?

אם כן האם כבוד הרב יכול להביא (ואם לכבוד יש זמן גם להסביר את ה) מקורות שעליהם הוא מסתמך

אבקש בתשובתו של הרב להתייחס בעיקר למה , (במקרה שהוא סובר שזו מלחמת מצווה), למה זו

מלחמת מצווה ולא למה כלכך חשוב להתגייס היום לצבא.

גילוי נאות: אני מתכיוון לשלוח את השאלה הזו לעוד רבנים, משום שחשוב לי מגוון הדיעות והמקורות לדבר

תודה רבה על זמנך היקר

תשובה

שלום.
בוודאי שהמלחמה שאנו נמצאים בה היום - מלחמה שקטה - היא מלחמת מצווה ועלינו להגן על עם ישראל מפני הקמים עלינו לכלותינו. אני ממליץ בחום על ספרו של הרב מרדכי פרומר מישיבת ההסדר "מעלות יעקב" שנקרא "נצח יהודה - דרכי מלחמה" - הדן בעיון והרחבה בסוגיות על ענייני כיבוש הארץ, קדושתה, צבא ומלחמה, מסירות נפש, שלום ומלכות.

בשורות טובות.