מניקה / תשעה באב

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 06/08/03 15:59 ח באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מניקה את בני בן השבעה חודשים ביום ובלילה, פרט לארוחה אחת ביום (באמצע השבוע בלבד) שהוא מקבל בה תחליף חלב. בסופ"ש מניקה באופן מלא לחלוטין בכדי לשמור על תפוקת חלב מספקת. בני אינו מקבל תוספות נוספות כגון פירות. בשל ההנקה אני מקפידה לשתות שתיה מרובה מאד ולאכול בצורה מסודרת.

בנוסף, צומות עוברים עלי, לצערי, בד"כ בצורה קשה יחסית.

אני חוששת כי הצום עלול לפגוע משמעותית בהנקה, ואף לגרום נזק בלתי הפיך (אך אדגיש שחששותיי אינם נסמכים על נסיון אלא על תחושה בלבד וידע שקיבלתי מיועצות הנקה).

כיצד עלי לנהוג?

תודה, הילה.

תשובה

לדעת הגר"מ אליהו אינך צריכה לצום אבל אל תאכלי מעדנים

צבי קוסטינר