מיתולוגייה יוונית

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 13/03/11 23:10 ז באדר ב'

שאלה

אני יודעת שזה זאת שאלה שנשמעת קצת כופרת, אבל איך אפשר לדעת שמיתולוגייה יוונית זה לא דבר אמיתי? אמרו לי שזה עבר מהר אבל זה לא ממש סיפק אותי. מה, המציאו את כל הסיפורים מכלום? זה לא נשמע לי היגיוני! אני אשמח אם מישו יצליח להסביר לי את זה בצורה שאני יבין.. זה לא שאני לא מאמינה שה' הוא היחיד או משו, אני פשוט רוצה לדעת למה זה אין בזה אמת.. תודה!

תשובה

שלום,

ודאי שיש אמת במיתולוגיה היוונית - היא משקפת את אמונתם ועולמם הרוחני של היוונים בעת העתיקה. אי-אפשר ללמוד היסטוריה מהסיפורים, אבל כן על העם היווני ומורשתו. "לעשות אי אתה למד, אבל אתה למד להבין..."

מבחינה מציאותית כמובן שהכל דמיונות. את יכולה להבין לבד שסוסים מעופפים וכדו' הם דמיון ולא מציאות.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב