מיקום הכיפה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/12/02 21:37 ו בטבת התשסג

שאלה

לא מזמן התחלתי ללכת עם הכיפה יותר מקדימה.

חבר שלי אמר לי שהוא שמע שצריך שיראו את הכיפה גם מאחורה.

אני חושב על זה שאני שם את הכיפה לא בשביל שיראו שיש לי כיפה ואני דתי אלא בשבילי אני רוצה לדעת מהי דעת ההלכה על כך ולמה בכלל צריך כיפה?

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום לשואל!

ידידי היקר, מזה כמה שנים התפתחה מורשת כיפות חדשות אשר לא היתה זה עידן ועידנים.
בחורות התחילו לסרוג כיפת "גרוש" למחזיקי מפתחות, ולימים החליטו הבנים שאם זה יפה למחזיק מפתחות, למה לא לשים זאת על הראש?
לקחו את הכיפה הזאת ושמו על הראש, וזה לא התיישב בשום צד.
או שהם היו צריכים לשים על הכיפה הזאת אבן או ברזל כדי להחזיק אותה.
התייעצו הבחורים והלכו על "פשרה" ומאז יש כמה וכמה סגנוני כיפות – והנני מדבר עכשיו על הכיפות הסרוגות ואלו הן במנין:
יש כיפת "מרכזניק" – שרואים אותה מכל צד.
יש כיפת ברסלב – חסידות – המכסה את כל הראש.
יש כיפה ממוצעת
ויש כיפה קטנטנה.
אם תשים מקדימה, היא לא תראה מאחורה – ואם מאחורה היא לא תראה מקדימה,
אבל מה לעשות היא הכי נפוצה היום אצל בני הנוער.
אם אתה שואל אותי, אני לא אוהב את הסגנון ה"קטן" הזה זה לא לטעמי, אבל לא אתנגד לזה וגם אם אתנגד מי ישמע??
ולגבי הכיפה, נכון אתה שם כיפה בשביל יראת שמיים, לומר לעצמך, יש מעלי "מורא שכינה", יש גבוה מעל גבוה הנה לא ינום ולא ישן שומר ישראל.
אני לא עושה כל מה ש"מתחשק" לי, לי יש דרך, יש לי שיטה, והכיפה מסמלת את המחויבות שלי בראש ובראשונה כלפי עצמי.
את הכיפה אתה שם בשבילך כדי שהיא תרבה בך יראת שמיים.
אך בנוסף לכך אינך יכול להתעלם מכך שהכיפה גם מסמלת לזולת מי אתה.
וכאשר אישה רואה אותך למשל עם כיפה, היא לרוב אינה מושיטה לך יד. ואם מעשיך טובים – אומרים עליך כמה נאים מעשיו של בן תורה זה.
ואם מעשיך מקולקלים חלילה, אתה מחלל שמיים באומרם, עם ה' אלה, ומהישיבות יצאו.
אך איפה לשים את הכיפה? אני בעד שתשים כיפה שתראה מכל צד – ואם אתה הולך עם הכיפה הקטנה – מה לי הכא ומה לי התם? שים היכן שהיא יושבת על הראש מבלי ליפול ארצה
ובהצלחה.