מה מוסיף לה' אם אנו מקיימים מצוות?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 13/12/02 00:48 ח בטבת התשסג

שאלה

מה זה מוסיף לה' אם אנחנו מקיימים מצוות או לא, למה זה כ"כ חשוב לו??

תשובה

שלום לשואל!

כאשר אנו מדברים על בני אדם, יש ענין של הוספה. עשה כך ואל תעשה כך ביחס לאבא שלך ובזה כיבדת אותו.
נתת לחבר חפץ, דיברת איתו אמרת לו שלום יפה – עשית לו מצב רוח טוב, והוספת לו נחת.
אבל כשאנו מדברים על הקדוש ברוך הוא, מלך העולם, השלם האמיתי, שאין לו גוף ואינו גוף, ולא דמות הגוף – מה אנו מוסיפים לו??? מה אנו נותנים לו???
איננו יכולים להוסיף כלום לקב"ה כי הוא שלם, והוא לא זקוק לשום מתנת בשר ודם. "מה יתן ומה יוסיף לך האדם"???
אם אדם יעשה מעשה טוב או לא יעשה, אם יעשה מעשה רע או לא יעשהו, הוא אינו "מוסיף" לקב"ה מאומה ולא "גורע" ממנו מאומה.
להבדיל אלף אלפי הבדלות אתה מדמיין לעצמך שנמלה עולה על בן אדם מלטפת אותו או הולכת על גופו – זה משהו שהוא מתכבד או מתבייש מהנמלה???
אפילו שהדוגמא לא טובה כי הקב"ה אינו גוף ואינו דמות הגוף אך אין לאדם ולכל נברא בעולם, מלאך, בהמה וכל יצור שהוא כח "להוסיף" להשם או לגרוע ממנו.
אלא מה ש"רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל", לתת לנו זכויות, לתת לנו הזדמנויות רבות לקדש את שמו בעולם ו"לפיכך הרבה להם תורה ומצוות"
ה' יתברך הוא טוב ואין גבול וקץ לטובו ולטובתו.
וכיוון ש"טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו" הוא רוצה שיהיה טוב לכל העולם. ואותנו הוא בחר מכל העמים באהבה ונתן לנו תורה ומצוות.
אתה מגדל ירק – יש לך הרבה מצוות, אוכל אוכל – המון מצוות, הולך, נוסע, יושב, קם, הולך לישון – בכל תחום מתחומי החיים יש לנו מצוות.
ועל כל מצווה ומצווה שאנו מקיימים יש לנו שכר טוב.
הוא אוהב אותנו, ולכן זה חשוב לו שנקיים מצוות, שנלך בדרך הישר.
ועוד דבר, אם היית ממציא מכונה חשמלית מסוימת, בודאי היית רוצה שמכונה תעבוד כפי שהיא צריכה לעבוד לפי התכנון ובלי תקלות.
כאשר הקב"ה יצר את האדם בחכמה רבה, והפליא לעשותו בבריאת האדם הוא רצה שהאדם יתפקד ו"יעבוד" לפי כללי בריאתו".
לבני נח, יש שבעה כללים שהן שבע מצוות.
ולעם ישראל יש תרי"ג מצוות, ועוד 7 מדרבנן, ועוד גזירות, תקנות ומנהגים טובים שעם ישראל מוסיף לכבודה של תורה.
ואנו עושים זאת באהבה ובחיבה.