כשרות בתרופות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/11/02 23:57 כה בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב, חג אורים שמח!

הרופא שלי גילה שמצוי אצלי וירוס של מחלת הנשיקה. הרפואה הקונוונציונלית לא מציעה דבר לריפוי המחלה,לכן פניתי לרופא הומאופט שרשם לי מרשם של תרופות הומאופטיות שאחת מהן מיוצרת בגרמניה,ובבית הטבע ששם מוכרים אותה אמרו לי שאין כל דרך לדעת האם המרכיבים שלה כשרים.

שאלתי היא האם אפשר להשתמש בתרופה ההומאופטית ללא כל חשש,כמו כל תרופה אחרת שנמכרת בבית מרקחת רגיל?

תשובה

שלום לשואלת

נשים אומרות שיש לשתות חלב מהעז ישירות מהעטין אלייך, ובזה תתרפאי .
נשקי ספר תורה והשם יתברך יחליף לך את זאת ותבריאי אמן .

לגבי התרופות , הנני מציע לך לפנות לרב רוזנברג הרב של בריאות כללית , יש לו ידע רחב בכשרות תרופות בכלל ומרכיביה , אנא התייעצי איתו .
בנוסף לכך טוב שתתיעצי עם רופא ירא שמים ואפשר שאת יכולה לשים את התרופה בתוך קפסולה ולבלוע אותה .

בכל מקרה אל תדאגי יתר על המדה , ה' יתברך ישלח לך רפואה שלימה כי רופא חנם וכשר וישר הוא .

חג שמח .

אגב , הרב קוק זיע'א גילה לנו ששמן שנשאר אחרי חנוכה מועיל לרפואה שלימה למריחה על הגוף שיהיה
לך לרפואה והצלחה אמן