כללי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 30/01/11 13:17 כה בשבט התשעא

שאלה

אם על פי ההלכה יש בעיה לחבוש כיפה של קבוצת כדורגל וכדורסל?

תשובה

בס"ד

שלום לך

ההלכה מחייבת כיסוי ראש לגבר כדי להזכיר לו שיש אדון מעליו, ולחזק את יראת השמים שלו.
מצד אחד אין הגדרה המוכרת לי שבה כתוב מה אסור ומה מותר שיהיה כתוב על הכיפה,
מצד שני האם כשקבוצת הכדורגל או הכדורסל תהיה כתובה על הכיפה האם מטרת חבישת הכיפה מיושמת?
באותה המידה, ןבכל זאת להבדיל, גם ציון היחידה בצבא או החסידות שלך על הכיפה לכאורה איננו ראוי, אך לא אסור.

בברכה
הרב יעקב ידיד