כלי שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 25/04/08 12:26 כ בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום

1) השנה שכחתי למכור בפסח חלק מהכלים שהשתמשתי בהם לחמץ(תבניות לתנור,מנגל,פלטה וכו..). הם גם היו במקומות שלא הוגדרו למכירה. רוב הכלים היו נקיים אבל המנגל למשל לא היה נקי. מה הדין של הכלים במצב כזה? האם אפשר להשתמש בהם לאחר הפסח?

2) יש לי במקום העבודה מכנות קפה\שוקו שלא הכשירו אותה לפסח ואני בספק אם מכרו אותה. התחלופה של האבקות שם היא די מהירה. האם מותר להשתמש במכונה לאחר פסח?

תודה

תשובה

שלום רב,
1) אין צורך למכור כלים במכירת חמץ, ואדרבא מי שמוכר נכנס לבעיה שיצטרך להטביל את כליו מחד לאחר פסח. לכן אין בעיה להשתמש בכלים.
2) את המכונה כאמור לא היו צריכים למכור. לגבי האבקות, כיוון שאתה בספק אם מכרו אותן, וכמו כן יש ספק אם יש בהן בכלל חמץ, אתה רשאי להשתמש במכונה, שכן איסור חמץ שעבר עליו הפסח הוא מדרבנן ובספק ניתן להקל.
כל טוב,
רונן לוביץ