כיסוי ראש חלקי

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/11 12:50 ד באדר ב'

שאלה

שלום

אני נשואה ומכסה את הראש בכיסוי ראש פיצפון. רוב השיער שלי בחוץ. ויש לי שיער ארוך... האם יש בכלל ערך וחשיבות לכיסוי הראש שלי? או שזה כמו לא לכסות בכלל ואז עדיף לי להוריד את הכיסוי ראש?

תשובה

שלום!

אכן, ההלכה היא שיש לכסות את השיער כולו מלבד טפח או רוחב שתי אצבעות, וכך יש לנהוג. כיסוי ראש חלקי אינו ממלא את דרישת ההלכה הפשוטה, ולא מורים לנהוג כך.
על כן התשובה לשאלתך איננה פשוטה ולעניות דעתי יש לחלק אותה לשני חלקים:
ראשית, ברור שישנה עדיפות לקיום חלקי מאי-קיום כלל, מתוך מגמה ללמוד, להתקדם ולהשתפר בנושא.
יחד עם זאת, יש להבהיר שבפועל אין בכך קיום של ההלכה, ואין לראות בכך יציאה ידי חובת עיקר הדין אלא מקום בדרך אל שמירת ההלכה באופן מלא.

אני מפנה גם לתשובה של הרב שרלו בנושא, כדאי לקרוא.
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=29775

כל טוב
יאיר