כיסוי ראש

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 02/06/14 15:26 ד בסיון התשעד

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול לגבי כיסויי ראש.

התחתנתי לפני כשנה ובהתחלה שמתי כיסוי ראש ועכשיו אני הולכת פזור עם סרט (בערך 7 ס"מ עובי).

לא הבנתי בדיוק למה צריך לשים כיסוי וראש וחיפשתי גם באינטרנט ולפי מה שקראתי מסיקים שהאישה הלכה עם כיסוי ראש לפי הפסוק "ופרע את ראש האישה". אז פרע יכול להיות בילגן לה את השיער באמצעות ידו כמובן או שהיא קשרה את שיערה עם איזה משהו והוא פשוט התיר את הקשר ושיער התפזר. לאוו דווקא כיסוי מבד.

יש לי חברה שדוד שלה הוא רב והיא אמרה שהוא רמז שאין צורך לשים כיסוי ושזה שטויות.

אני מבינה שאין ממש בסיס לכיסוי ראש ואפשר להבין שהכל זה גדרות.

אף רב לא יגיד שלא צריך כיסוי ראש גם אם לא באמת צריך.

כי מי יבוא ויגיד דבר כזה??

אני לא אוהבת איך שאני נראית עם כיסוי ראש- זה מכער אותי ומוריד מהיופי שלי והכי חשוב שאהיה יפה בעיני עצמי הרבה לפני בעלי. כי עם כל הכבוד זה קודם אני. אדם צריך להרגיש טוב עם עצמו.

שאלתי היא כזאת- אם אני הולכת עם סרט דקיק וכל השיער בחוץ, האם עדיף להוריד את הסרט? כי זה פשוט עלוב. ואני שמה משהו כי יש לי מצפון לצערי והצלחתם להפחיד אותנו. -(גם קראתי באינטרנט שיש כאלה שאומרים על כוחות רעים מהשיער ובלה בלה) לא יפה ככה להפחיד נשים יש כאלה שלוקחות ברצינות וזה משפיע עליהן, כמוני למשל.

אז האם אפשר להוריד את הסרט? הרי זה כבר לא נחשב כיסוי ראש..וזה ביזיון לכיסוי ראש מלא "כמו שצריך".ובעלי אומר לי לעשות מה שטוב לי. כמובן שאצטרך להתגבר על פחדיי ועל מצפוני אבל זה משהו אחר.

אשמח לתשובה ברורה במהרה. תודה!

תשובה

שלום,

נשמע מדברייך שכיסוי ראש ממש קשה לך,

ומצד שני יש לך יסורי מצפון ללכת חזיתית בניגוד להלכה.

זו באמת סתירה קשה ובלתי נעימה, ואין לי יכולת לפתור לך אותה במסגרת הכתיבה כאן.

אני מתפלל שתמצאי את הכוחות להתחבר למשמעות כיסוי הראש על אף הקשיים שהוא יכול לעורר. אולי תנסי לקרוא את "התשוקה לחיים" של הרב שמעון אור, העוסק בנושא. מכל מקום, ודאי שאין זה קשור כלל להפחדות, אלא לעשות דבר אמיתי ונכון גם אם הוא לא נוח.

ביחס לסרט, סרט עדיף כמובן מכלום. בכלל ביהדות יש מעט מאוד דברים שהם "או הכל או כלום, ואם אני לא עושה הכל עדיף כבר לא לעשות כלום". עושים כפי יכולתנו, ולכל מאמץ יש ערך.
אך אני ממליץ שבמקום שתקיימי מעט מתוך תחושת דחייה, אילוץ, פחדים, תלמדי את התורה שלנו קצת יותר לעומק ותגלי כמה אור הוא יכול להוסיף לחייך, גם אם זה לפעמים דורש מאיתנו מחירים.

בהצלחה רבה.