כיבוד הורים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 14/05/10 12:11 א בסיון התשע

שאלה

שלום רב! אני ילדה להורים גרושים. ואני כיום בת 38 גרושה ולי ילד בן 8 . הורי התגרשו שהייתי בת 5. נסיבות הגירושים היו נוראיות אימי בגדה באבי עם חברו הטוב. שהוא כוהן. עד היום הם חיים ביחד .... והתחתנו בחתונה אזרחית. ויש לי שתי אחיות נוספות מהן. ואחות מאותו האבא שלי. אני הבכורה .מגיל 14 למדתי מחוץ לבית בתיכון במסגרת של פנימיה באחד מהבתי ספר הטובים בארץ. הורי השקיעו בי בלימודים. בגיל 23 חזרתי בתשובה והתחזקתי התחתנתי ולאחר כמה שנים בהריון מבחנה זכיתי לילד. לצערי הנישואים לא הצליחו ולאחר שנה התגרשתי ועברתי לגור בצפון ליד אימי שתח"י . קיבלתי שפע של תמיכה גשמית לי ולילדי . אבל בשנים האחרונות נוצר מתח רב בעקבות ביקורות נוקבות מיצד אבי החורג . היה לי עסק שסגרתי ונותרתי עם חובות גדולים, שבעקבותיהם עבדתי בעסק של אימי חנות בגדים, והקשר עם אימי הפך לבלתי ניסבל. כיום החובות מאחורי ואני עובדת למחייתי בנקיון בתים. מה שהטיב עימי מאוד, וגרם לקשר בריא יותר בני ובין אימי. אני לא פונה אליהם לעזרה יותר.... כי תמיד עזרתם מלווה בביזיונות. אבי החורג כל הזמן מרכל עלי עם בני משפחה, וכל פעם שאנחנו מתראים יש הערות ותלונות עלי ועל הבן שלי מיצדו. התלונות הם תמיד למה הילד שלך עושה קטנים במיטה. למה הוא לא יושב יפה ולמה את מעשנת הרבה, ולמה את שמנה. {עכשו רזיתי ואני במשקל נכון} . אמא שלי תמיד רבה איתו שיפסיק להעיר לי ועד היום תמיד ביקשתי מימנה שלא תריב איתו על זה. ואני אף פעם לא עניתי לו וכיבדתי אותי לפעמים יותר מאת אימי. תלונות שמלוות בדיבור רם וקולני. אני כמעט ולא עושה איתם שבתות וחגים. וכשאני עושה זה כדי לכבדם. אני לא דתיה כמו פעם אבל אני שומרת בזכות בני הצדיק על הרבה דברים , שבת ובית כנסת וצניעות. אבל הורדתי את הכיסוי ראש. ולפעמים אני מעשנת בשבת לא בפרהסייה כמובן. ומעבר לכך הכל כהילכתו . פלטה , קידוש סעודות בית כנסת ושיעורי תורה. השם יעזור.....אימי לפני מספר חודשים לקתה בליבה .....והיה לה אירוע בלב. ועליה לשמור על עצמה מלהתעצבן. דבר שנתן לי הרבה כוח להתמודד עם חיי ללא עזרה מצידם. וזה נפלא וטוב. כשאימי מתקשרת ואנחנו נפגשות תמיד אני אומרת שהכל בסדר, ובאמת ברוך השם הכל בסדר, הילד שלי מקסים, מטופח ומחונך על אדני התורה הקדושה. הי"ו אמן. מה שקורה כעת שבמפגשים המעטים ביננו בעלה לא מפסיק להעיר ולגדף . אימי

תשובה

את צריכה כמה שיותר להתרחק ממפגש עם הבעל החורג ובכך להנמיך את הכעס . את יכולה להזמין את אמא שלך לביתך ותגידי לה את האמת שאת מעדיפה לא לבוא לביתה מחשש שהדבר יביא לפגיעה בך ובבנך .