כזית..

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 17/06/04 23:39 כח בסיון התשסד

שאלה

בס"ד

אמנם שאלתי כבר שאלה זו אבל תשובתכם לא סיפקה אותי אני שאלתי איך אני אמורה לדעת מה זה כזית והתשובה הייתה כזית זה בערך פרוסת לחם.. אבל תסכימו איתי שכשאני אוכלת ענבים, אבטים, שוקולד, קרקר וכו' אין לי מושג מה זה כזית ...

אין איזו שהיא רשימה מסודרת שאוכל לדעת כל מאכל ומאכל מהו כזית... ??

ועוד שאלה :

חברה שלי מקיימת מסיבת יום הולדת ב10.7 בימי בין המצרים.. ואני שמעתי איפה שהוא שהאיסורים מתחילים רק בראש חודש אב.. יש בסיס למה ששמעתי?? אני יכולה ללכת למסיבה??

תודה רבה לירז.

תשובה

. ללירז שלום רב:
א. כמות שמחייבת ברכת "בורא נפשות" היא 28 גרם, בהתאם לכך יש להעריך נכונה את הכמות הנאכלת אמנם יש להזהר לא לאכול פרי שלם שאין בו שיעור זה ובכך מכניס את עצמו לספק ברכה ולכן או שיאכל כמות של כזית ויברך או שלא יאכל את כל הפרי במקרה שאין בו שיעור ואז לא יברך, ב. בתאריך זה בכא' בתמוז חלים הדינים של בין המצרים ולכן ניתן ללכת למסיבת יום הולדת בתנאי שלא תהיה מוסיקה.
בברכת התורה: מיכאל ברום.