יחס לערבים ועוד...

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/03/11 00:06 ח באדר ב'

שאלה

שלום!

רציתי לשאול שאלה שקצת מציקה לי בימים האחרונים,אני נמצאת באיזשהי התלבטות..

אני לא יודעת מה לחשוב.האם אנחנו צריכים לשנוא את הערבים ולהתפלל ולקוות 'שימותו כל הערבים'?

כי מצד אחד,הם סוג של 'העמלק' ואנחנו מצווים למחות את עמלק מן העולם,ומצד שני,הם בני דודינו,ואנחנו גם מצווים לא לשנוא,ואני מרגישה שבאיזשהו מקום,זה שאנחנו רוצים למחוק את כל העם הערבי זה קצת להיות כמוהם, כמו שהם רוצים למחוק אותנו,או להבדיל אלף אלפי הבדלות כמו שנעשה בשואה,שהיטלר רצה למחוק את כ-ל העם היהודי(וב"ה לא הצליח...). רציתי לשאול מה אני,כבחורה דתיה וציונית בתוך החברה הזאת אמורה לחשוב בנושא הזה כי אני קצת מבולבלת.

תודה רבה! אתם עושים עבודת קודש!

שבוע טוב,חודש שמח ובשורוטובות בעזרת ה'!

תשובה

שלום,

אין ולא צריכה להיות שום שנאה כלפי העם הערבי. לא יותר מלעמים האמריקאי והסיני. יש ערבים שהם חסידי אומות העולם: המשת"פים, לוחמי צד"ל לשעבר, אנשי רוח המתנגדים לשנאת ישראל. הרצי"ה קוק ז"ל היה אומר ש"אין לנו בעיה עם אחמד ועם מוסטפה".
בתוך האומה הערבית יש מחבלים, אנשים אוהבי דם אדם בכלל, ודם יהודי-ישראלי בפרט. הם מוכנים לפגוע בעצמם ובעמם פגיעה אנושה, ובפרט שגם אנחנו ניפגע. חיות האדם המרושעות האלה וכל המסייעים להם, הם זרע עמלק ממש.

מי שעוסק בטרור - מצוה עלינו להשמידו, ע"י שירות בצבא, וחיזוק ידי המנהיגים שיאפשרו לצבא לפעול ולא יכבלו את ידיו.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב