יחסי אישות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 28/06/07 22:34 יב בתמוז התשסז

שאלה

האם זה נכון שגם במשפחה דתית-לאומית יש חובה להשתמש בסדין בחדר חשוך כאשר מקיימים יחסי אישות? האם יש גם קטע של מגע קרוב של הנאה בין איש לאשתו, או שזה רק נגיעה באשתו וחיבוק ונישוק ולא יחסי מין אנאליים או אוראליים?

תשובה

שלום וברכה
לצערי שאלתך, כמו שאלות רבות הדומות לאלו יסודם בבורות ובערות ולעיתים בדעות קדומות ומגמתיות.
הקשר בין איש ואשה מבטא דבקות בבחינת "והיו לבשר אחד", דבקות המייצגת את הדבקות הפנימית והרוחנית שבאה לידי ביטוי בשלמות האדם כפי שנברא בצלם אלוקים "זכר ונקבה בראם" (הרש"ר הירש בפירושו לבראשית א' כ'ז- כותב זבריאת האדם בצלם היתה בשלמות המיזוג של איש ואשה ואין דבר זה קיים בבעלי החיים)
התלמוד כתוב שהאומר הוא בבגדו והיא בבגדה יוציא ויגרש את אשתו על רקע כוונה כל כך שלילית הנוגדת את מהות החיבור.
בפרשת השבת האחרונה, פרשת בלק נאמר על ידי בלעם:"...ומספר את רובע ישראל" שהקב"ה כביכול מונה רביעותיהם של ישראל ועל כך נאמר בחז"ל שעל זה ניסמת עינו של אותו רשע שאמר:"מי שהוא קדוש ומשרתיו קדושים יסתכל בדבר זה?".
גישת היהדות בשונה מאומות העולם, שאינטימיות של איש ואשתו כוללת את השראת השכינה הקדושה ולכן הרגעים הללו רואיים שתהיה בהם מירב הקשר והאהבה בין בני הזוג וכל דבר שמפריע לקשר הגופני מקלקל את האהבה.
בברכה