טרמפ לחץ

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/11/02 23:04 כה בכסלו התשסג

שאלה

האם מותר לתפוס טרמפ לחץ?

החוק אומר שאסור, מה תשובתך?

תשובה

שלום לשואל

טרמפ לחץ, כשמו כן הוא, מצד אחד יש לך בחור ישיבה לחוץ (לדוגמא) ומצד שני יש נהג שמלחיצים אותו וכך נוהגים בחורים המחפשים טרמפים שהם אינם מאפשרים לנהג לעצור בבחירה חופשית וברצונו הטוב אלא ניגשים ברמזור האדום למכונית דופקים מחלון לחלון עד אשר ימצא נהג שמתוך אי נעימות אומר להם להכנס.
אני חושב שיש בזה כמה וכמה מיני רעות, ראשית יש בזה סכנה ממשית שהרי לא אחת הרמזור מתחלף בינתיים ומאדום הופך להיות לירוק והבחור עדיין נמצא במקום שאסור לו להיות ואם הנהג פותח את הדלת יש סיכוי חלילה שנהג מאחור יעקוף ויסכן את הילדים. ויש גם בתופעה זו בעיה אחרת של חילול ה' שהרי בימינו יש שלושה סוגי אנשים שהם מתדפקים על החלונות ברמזורים, אחד הומלסים שתויי יין, שתיים מחלקי סיפורי מעשיות של ברסלב ושלוש מלחיצי טרמפים. וזה בהחלט לא נעים שמדברים לא יפה על בחורי ישיבות.
ומה גם שלפעמים הנהג שנמצא בתוך המכונית עסוק בדברים אישים וזה מאוד לא נעים שמישהו דופק לך בחלון.
ולכן למעשה, ראוי מאוד שלא לחדור לתחום הפרטיות של הנהג ולא לאלץ אותו באילוצים שונים כדי לקחת אותך אלא לתת לו זכות בחירה חופשית להחליט אם הוא רוצה לאסוף אותך או לא.
ואם אדם תקוע שעות על גבי שעות באיזו שהיא צומת ויש בזה צד של הצלת נפשות כי אז יורה לעצמו היתר לעשות זאת.