טבילת כלים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 05/12/02 23:50 ל בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב,איני יודעת אם אתה זוכר שפניתי אליך לפני שבועיים בערך בקשר לכלים שקנינו אני וחברותי למשפחה נזקקת על מנת להפריד בין בשר לחלב בביתם אכן בעזרתך העניין זורז וכיום הם מקפידים על הפרדה בין בשר לחלב שאלתי היא בקשר לסירים שנמצאים אצלם בבית הם אף פעם לא בישלו חלב בהם אלא רק בשר או פרווה חוץ מסיר אחד שמיועד לחלב הבעיה היא שסירים אלה לא הוטבלו אותו עניין גם לגבי כוסות זכוכית שאפשר להשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב שלא הוטבלו.לסיכום השאלה היא האם מותר להשתמש בכלים אלה,האם יש צורך להטביל אותם עכשיו,או להכשיר אותם איכשהו...?

אשמח מאוד אם תענה לשאלתי.

תודה רבה על הכל.

בשם ה' נעשה ונצליח.

שבת שלום.

סימה.

תשובה

שלום לשואלת .

ראשית קשה לשכוח כל כך מהר איך שתי מתנדבות הצליחו לגרום לבית בישראל לשמור על כשרות המטבח , ובהוציאן מכספן גרמו להכשרת המטבח .

שנית , אם אכן לא בושלו בסירים הללו בשר וחלב או שאר טרפות חלילה ( ותבדקו אם אין דברים אחרים שלא ידעו בבית זה ) אלא כדבריכם בושל רק בשר או פרווה והבשר היה כשר .
וכן בפסח הם מכשירים או שיש להם כלים מיוחדים , כי אז אין צורך להכשיר את הכלים .

אבל אם יתברר לכם שהם אכלו ובשלו בכלים אלו דברים לא כשרים חלילה , כי אז חייבים להגעיל את הכלים ויש בזה פרטים רבים ושונים בין כלי לכלי .

ואם הכלים והאוכל היו כשרים , אתן יכולות בהחלט לזכות אותם במצות הטבלת הכלים הנקיים במקווה כלים
הסבירו להם את חשיבות המצוה המבדילה בין ישראל לעמים ואם הכלים לא הוטבלו אי פעם , יטבילום בברכה .

אך דעו שם רק הכלים לא הוטבלו , האוכל היה כשר ואל תאמרו להם חלילה שהם אכלו משהו מלא כשר .
אדרבה תעודדו אותם וגדולים בעלי תשובה
בהצלחה רבה .