טבילת גרושה במקווה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 11/03/06 19:44 יא באדר התשסו

שאלה

האם לאישה גרושה מותר לטבול במקווה?

שאלתי מספר אנשים ולכל אחד הייתה תשובה שונה.

הומלץ לי לטבול דחוף במקווה לצורך טיהור ואני לא יודעת האם אני יכולה לטבול או לא יכולה לטבול?

אודה לתשובתכם.

תשובה

לשואלת שלום.
גזרו חז"ל על כל אישה שלא תטבול במקוה אלא אם כן היא צריכה להיטהר לבעלה. האיסור חל הן מבחינה הלכתית והן מבחינה קבלית שיש להיזהר בזה מאוד.
אם ברצונך להיטהר תרבי בתפילות ובמעשים טובים. בטוחני שמעשים אלו יחזקו את הקשר שלך עם בורא עולם ובזכותם תזכי להיוושע בקרוב.
בהצלחה.
צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il