חלום

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 04/04/13 10:51 כד בניסן התשעג

שאלה

אמש חלמתי חלום די מוזר אך מרגש, חלמתי על סבא רבא שלי (שהיה רב גדול מאוד שלצערי לא זכיתי לראותו נפטר לפני 22 שנה ואני בן 18) כלומר בחלום הוא לא הופיע בדיוק אלא בחלום אני רואה את אימי נרגשת מאוד ואומרת לפני שסבר רבא נפטר הוא ביקש ממני להעביר לך את זה והיא מביא לי את המפתח של הבית הנוכחי שלנו שאותו אנו שוכרים (למרות שעברנו דירה אחרי שהוא נפטר) חרוט על המפתח משהו באנגלית שלא ניסיתי להבין אבל אמא שלי הסבירה לי שרשום כל זה יהיה שלך כאילו הצלחתי להבין שחרוט על המפתח כל זה יהיה שלך.

כן ארוך במעט אך מסובך אשמח אם תענה לי.

תשובה

שלום וברכה!

האמת, לא כל כך הבנתי על מה אני צריך לענות. הרי לא שאלת שום שאלה, מלבד תיאור החלום. האם אתה רוצה לשאול מה אומר החלום? אז התשובה היא:

1. איש לא יודע לפענח חלומות בימינו. היה יוסף הצדיק, הנקרא צפנת פענח והיו נביאים שפענחו חלומותיהם הנבואיים. אך היום איש לא יודע לעשות זאת, גם אם הוא מספר שיודע.

2. מאז שפסקה הנבואה באמצע תקופת בית שני ואין היום אנשים אם רוח הקודש ונבואה, החלומות לא אומרים כלום, כפי שתיארו את זה חז"ל - חלומות שווא ידברו.

בברכה,

חיים בריסק