זמזום שירים בספירת העומר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 26/04/11 19:37 כב בניסן התשעא

שאלה

שלום,

רציתי לדעת כמה דברים אודות ההגבלות בספירת העומר:

א. האם מותר לזמזם שירים / מנגינות במהלך הספירה?

ב. האם מותר לשמוע שירים , או שירים שקטים אם זה משנה , דרך המחשב או מנגן באוזניות ? (אני ממש צריך את המוזיקה בעת למידה ובפעילות ספורט)

ומה בדבר נסיעות ארוכות? האם מותר להאזין לרדיו או למוזיקה מוקלטת? (גם אם אתה לא הנהג).

תודה רבה!

תשובה

שלום!

מנהגי האבלות בספירת העומר אינם חמורים כמו אלו שבשלושת השבועות או הימים שלפני תשעה באב, על כן ניתן לשמוע מוזיקה כפי שעושים בשגרה, בזמן נסיעה, פעילות גופנית וכד', וכן ניתן לשיר, לזמזם וכד'.

כל טוב
יאיר