זיווג

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/10/10 14:39 יד בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב\ למי שעונה שלום.. שמי מירית ואני בת 19... עד לפני 5 חודשים בערך היה לי חבר שאהבנו זה את זו מאוד.. היינו ביחד שנתיים שמלאות באהבה והרגשתי שהוא היה הזיווג שלי הוא השלים אותי בהכל ואני אותו.והתכוונו להתחתן ובזכותו התחזקתי מאוד בדת והתחלתי לשמור שבת וללכת צנוע תודה לאל ולהתפלל על אוכל ועוד כל מיני דברים.עד שיום אחד רבנו ונפרדנו והוא מצא לי תחליף מהר מאוד וזה מוזר לי כי הוא תמיד אמר לי שאני אהבת חיוו וראיתי בעיניים שלו שזה נכון ושהוא רוצה שנתחתן ואני החברה הרצינית היחידה שהייתה לו והוא אמר לי שהוא בחיים לא יעזוב אותי ושאני מלאך ועכשיו נותרתי בלעדיו והוא המשיך הלאה בחייו לצערי הרב הוא עושה שטויות עם בנות.בכל אופן מה אני אמורה לעשות אני מרגישה שהוא הזיווג שלי ושפיספסתי אותו בגלל השטויות שאני והוא עשינו בזמן שהיינו ביחד ות'כלס הכי הגיוני שבורא עולם לא יחזיר אותי ואותו להיות זוג כי עכשיו נאי שומרת נגיעה תודה לאל ואני לא יודעת איך זה ייסתדר אם אני והוא נהיה ביחד.אני כל לילה מתפללת לבורא עולם קראתי מלא תפילות ואני לא מצליחה למצוא את זיווגי וגם לא מצליחה להשיב אותו אלי.בבקשה תעזור לי שבת שלום

תשובה

בס"ד

שלום לך

כאב רב ניכר מאד מתוך מכתבך, ואני מבין שאת מצטערת על הפרידה מהחבר שלך.
אני משתתף בצערך, ובכל זאת רציתי להסב את תשומת ליבך לכמה נקודות:
כבר אמרת בעצמך שהזיווג הוא מהשמים, לעיתים נראה לנו שמצאנו בן זוג והכל מושלם, ואחר כך מתברר שכלל לא התאים לנו. אל תצטערי יותר מדי, בהחלט ייתכן כי בפרידה הזו מנעת מעצמך צער גדול אחר כך.

כבר שאלת את עצמך: איך ייתכן שבחור שכל כך אהב אותי מיהר למצוא מישהי אחרת? אולי שאלה זו יכולה לנחם אותך, שהרי לו התאמתם גם הוא היה עובר תקופת צער, כמו שאת עוברת.

העיקר הוא להביט קדימה, את שומרת הלכה, וזו בוודאי נקודת זכות נפלאה, וכך תוכלי למצוא את מי שאכן באמת ראוי לך.

מותר להצטער, מותר שזה ייקח זמן, ומותר שתהליך הפרידה יהיה רווי דמעות בתוכינו. אבל אסור להישאב לשם, אסור להישאר במקום המצער הזה זמן רב מדי, את ראויה לחתן טוב ובע"ה יהיה לך, תמשיכי להאמין תמשיכי להתםלל לזיווג הראוי, והקב"ה שומע תפילה, ישמע את תפילותייך.

בהצלחה\
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל