זוגיות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 29/04/07 19:28 יא באייר התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום.

ברצוני לשאול שאלה על מצב מעט מסובך שנקלעתי אליו.

אני מנהלת קשר עם בחור בן גילי כבר קרוב לשלוש שנים, עד כה הקשר נוהל במתכונת ידידודית קרובה מאוד (מעין "חברים הכי טובים")

נוצר ביננו נתק אחרי שהבנתי שהרגשות שלי אליו לא נפסקים רק בתחום הידידות והרגשתי שלא כך גם אצלו. בדיעבד הסתבר (לאחר נתק של מס' חודשים) שגם מבחינתו אפשר לתת לדבר סיכוי ודיברנו והסכמנו שאם נהיה בקשר זה יהיה במתכונת דתית- נשמור נגיעה וייחוד וכד'.

שנינו באים ממשפחות דתיות אבל אני אישית נמצאת בשלב של חזירה-בתשובה שאחרי יציאה בשאלה- אפשר להגיד שאני בשלבי מציאת האלוהים שלי מחדש ובנית עצמי. הוא לומד כרגע בישיבת הסדר ובמצב שבו אנו נמצאים לא נראית חתונה בשנים הקרובות גם אם באמת הכל ילך ביננו בעז"ה.

הבעיה מתחילה ברבנים שלו. הוא מאלה שמתיעצים עם הרבנית שלהם בכל דבר קטן ולי אישית לא מתאימה העובדה שכל פרט ופרט ממערכת היחסים שלנו נדון בפורום רחב על כוס קפה ועוגה עם רבני הישיבה שלו,מה גם שהם אומרים לו כל הזמן כמה שהוא לא צריך אותי-ואת הקשר שלנו-בתקופה זו כרגע-מבלי להכיר אותי בכלל.ודיברתי איתו על זה והבנתי שאם אני רוצה שזה יעבוד אני צריכה פשוט קלבל את העובדה הזו על עצמי כי זה השלב שבו הוא נמצא בחיים שלו. השאלה שלי היא האם באמת בשביל הסיכוי שאולי נצליח לגרום לזה לעבוד וליהפך לרציני ומחייב אני צריכה לספוג את עובדת קיום דיונים עלי בישיבה, מבלי שתהיה לי אפשרות להגיב על הדברים שנאמרים עלי ומבלי שהרבנים שלו מכירים אותי באמת.

תשובה

שלום
מבלי להתייחס לכל מה שהעלית אומר כי אני מבין את תחושתך. אני מציע לך לדבר עם הבחור , לבטא את תחושותייך ולהציע שגם את תדברי עם הרבנים. אני מעריך שהם ישמחו ויסכימו לדבר גם איתך ומתוך כך לומר לבחור ולך את העצה הטובה ביותר שהם יכולים לתת, גם אם היא אולי לא תהיה לרוחך וכדומה. באופן כללי טבעי דווקא בעיני שהבחור מתייעץ עם אנשים שיש לו אמון בם, אאך כפי שציינתי יכולה את גם לשוחח עימם
בברכה
אלישע פיקסלר