הנקודה העיקרית - ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/05/14 21:31 ו באייר התשעד

שאלה

בס"ד

שלום רב.

איך מתקנים את חטא המרגלים?

ומהי הנקודה העיקרית בדורנו זה שצריכים לשים עליה דגש מיוחד?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

"ובכל ארץ אחוזתכם גאולה תתנו לארץ" (ויקרא כה´,כג´)

אומר על פסוק זה [מרן המקובל האלוקי , הראשון לציון, אביהם של ישראל, הרב מרדכי אליהו זיע"א] (אביהם של ישראל על התורה, ויקרא עמוד 146): [עם ישראל צריך לגאול את קרקע ארץ ישראל מידם של אחרים, ובוודאי מידם של עמים אחרים, זאת מצוות כיבוש הארץ שנצטוונו בה],

[פעולה זו של כיבוש וישוב הארץ, ישוב ויהוד הגליל והנגב – היא היא התיקון לחטא המרגלים] (אם הבנים שמחה פרק שלישי אות סג´)

וכמו שמגלה את אוזננו [הרב יעקב משה חרל"פ זיע"א] (מי מרום חלק ו´ "ממעיני הישועה" בעמוד קצו´) :

"בכל תקופה ותקופה ישנה נקודה מיוחדת שדרך הנקודה ההיא מאיר כל הטוב, ומתוכה מתנוצצים כל קיומי התורה והמצוות .. [ובעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל, וממנה נובע הכל, ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם], ואין פלא אם כל העמים רוצים לעכב בעד ביאתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת"].

יומבורך.