הנחת תפילין ברכות השחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/08/18 09:02 ח באלול התשעח

שאלה

לרבנים שלום

יש לי שתי שאלות אליכם

1.אני רוצה להגיד ברכות השחר וברכות התורה ולהניח תפילין בביתי

אני מתעורר לעבודתי בשעה שלוש בבוקר האם אני יכול להגיד את ברכות השחר (מודה אני וכו') וברכות התורה בשלוש בבוקר ורק שאני חוזר בשעה תשע להניח תפילין האם זה אפשרי או פסול

2.אחי מתעורר בשבע בבוקר מכין את הילדים לבית הספר ורק בשעה שמונה בבוקר אומר ברכות השחר (מודה אני וכו') ברכות השחר ומניח תפילין האם זה אפשרי או פסול

בבקשה התיחסותכם לשאלות אלה ואם יש לכם אפשרות לרשום איך לעשות את מצוות הנחת התפילין במגבלות שיש לנו

תודה ובכבוד רב

אושרי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. יש לומר מיד שקמים את ברכות השחר (כשלא חוזרים לישון). תפילין אי אפשר להניח בשעה זו, עדיף להניח בסביבות השעה 6 בבוקר. אם יש לך אפשרות להתפלל בשעות אלו 6-8 בבוקר, עדיף להניח ולהתפלל, אולם אם אין לך אפשרות להתפלל, אפשר לדחות עד 8.45 ואז להניח תפילין ולהתפלל כסדר. (סוף זמן ק"ש בתאריך זה הוא 9.08).

ב. עדיף לומר ברכות השחר כשקמים, ולאחר שיפזר את הילדים יתפלל עם תפילין, ובלבד שיגיע לק"ש עד השעה 9.04. יש לתאם את הזמנים לפי עונות השנה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום אשקלון