ג'ינס בכיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/20 23:24 ד בתשרי התשפא

שאלה

היי,

מותר ללבוש ג'ינס עם קרעים בכיפור? חייב ללבוש לבן או שאפשר שמלה בצבע אחר?

תשובה

לשואלת שלום,

כתוב במשנה: "לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים, שֶׁבָּהֶן בְּנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת בִּכְלֵי (בגדי) לָבָן". ולכן נהגו בנות ישראל ללבוש דווקא לבן.

לבן מזכיר לנו חתונה, יום זה הוא מעין פיוס וחופה בין עם ישראל לקדוש ברוך הוא.

לעניות דעתי, ג'ינס עם קרעים מהווה זלזול מסויים בכבודו של יום קדוש זה. שהרי לא היינו מגיעים למפגש עם הנשיא בבגד בזוי.

שמלה מכובדת בצבע אחר - מותר.

כל טוב