גוי/יהודי

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/06/07 11:10 ו בתמוז התשסז

שאלה

האפ גיורת שגם בזמן שהתגיירה לא קיבלה עליה שום עול מצוות והתגיירה רק כדי להתחתן עם יהודי ועכשיו הם מתגרשים

נקראת עדיין יהודייה?

מקווה שאני שואלת את השאלה נכון..

תודה מראש

ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה
אם גויה לא קיבלה עליה עול מצוות כלל אינה יהודיה, אך אם היא קיבלה היא יהודיה ואין זה מעלה או מוריד משהו שהיא התגרשה.
קבלת עול מצוות נתון לשיקול הדיינים ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות ואם התרשמו הדיינים שהםם יראי ה' ועושים מלאכתם לשם שמים, שהיא באמת ובתמים מקבלת עול מצוות וגיורוה כהלכה היא יהודיה לכל דבר לעולם וכן בניה ובנותיה.
לצערנו לעיתים הגר נמצא במצב שאנשים סביבו בוחנים בזכוכית מגדלת מה קורה איתו ודנים זה עם זה מה איתו ובודאי עוברים בזה על המצווה לאהוב את הגר וגם נכשלים בהרבה איסורי שמירת הלשון.
בברכה